Home > Laatste nieuws >

Joost Vermeend wint Leiderdorps Superschaaktoernooi 13 maart 2007

Zie de fotopagina voor de bijbehorende foto's.

"Zo, ik ben het nog niet verleerd," aldus Joost Vermeend na zijn zesde superschaak-overwinning op rij.

Het jaarlijkse superschaaktoernooi van de SV Leiderdorp vond dit jaar plaats op 13 maart. Wedstrijdleider Niels van Splunter kon een recordaantal van maar liefst 26 deelnemers verwelkomen. Bovendien waren er nog 8 spelers die zich liever met het traditionele schaak bezig hielden. Het werd dan ook een geanimeerde avond in de gebruikelijke speelzaal "Tamarco". Voorafgaand aan het toernooi mocht jeugdschaakleider Roald Vahl nog heel wat felicitaties van leden in ontvangst nemen voor zijn recente benoeming (10 maart) tot lid in de Orde van Oranje-Nassau, wegens zijn vele werk in het jeugdschaak voor de SV Leiderdorp. Roald, van harte gefeliciteerd!

Met het oog op de jongste spelers kon het niet zo laat worden. Daarom werd besloten tot 6 ronden Zwitsers met 10 minuten p.p.p.p. Net als de vorige jaren werd het toernooi gespeeld met de vier NK-superschaakstukken Amazone, Keizerin, Prinses en Veteraan.

Naast de 26 superschakers waren er 8 traditionele schakers die zich (nog) niet tot het Superschaak lieten overhalen. Zij speelden in twee poules van 4 een rapidtoernooitje.

In het superschaaktoernooi waren drie prijzen te winnen. De 1e prijs bestond uit een door de bekende houtdraaier Jan de Jong vervaardigde "super-Veteraan" plus 15 euro, de 2e prijs bedroeg 10 euro en de 3e 5 euro. Verslaggever/fotograaf/superschaakinitiator Henk van Haeringen mocht de prijzen uitreiken. Joost Vermeend werd eerste met 6 punten uit 6 ronden en wedstrijdleider Niels van Splunter tweede met 5 punten. Martin Glimmerveen en Friso van Bokhorst deelden de 3e en 4e plaats met elk 4,5 punten, waarbij Martin won op weerstandspunten. Kees Hortensius (Bestuurslid Jeugdzaken) had het laatste woord met mededelingen voor de jeugd.

Terug naar boven

Superschaak, schaak zonder openingstheorie
Copyright © 1999-2007 Henk van Haeringen
Website www.superschaak.nl