Superschaaktoernooi bij de SV Leiderdorp

De SV Leiderdorp organiseerde dinsdagavond 3 mei een superschaaktoernooi in haar clubgebouw. Wegens de vakantieweek waren veel leden helaas verhinderd. Bovendien werd het NK Jeugdschaken gehouden in Schagen, 29 april - 7 mei. Hierdoor was een aantal sterke superschakers verhinderd in Leiderdorp te spelen, onder wie Giel van Rijn, de winnaar van het Leiderdorps superschaaktoernooi van vorig jaar, evenals enkele anderen die op het NK Superchess bij het Corustoernooi goed scoorden.

Het plezier en het enthousiasme waren er niet minder om. De zeven aanwezigen klassieke schakers werden vrijwel in evenwicht gehouden door zes superschakers. Deze speelden met veel inzet een gesloten toernooi met de vier NK-stukken, met 10 min.p.p.p.p. exclusief het voorspel.

Superschaakwinnaar werd Martin Glimmerveen met 3.5 punten. De overige uitslagen: 2. Paul Hooijmans met 3 punten en meer weerstandspunten dan 3. Friso van Bokhorst met 3 punten, 4. Edwin Poels met 2.5 punten, 5. Ivo Lucas met 2 punten en 6. Daan Jonker met 1 punt.

Na afloop werd door vier deelnemers een tweede toernooi gespeeld dat werd gewonnen door Paul Hooijmans met 2.5 punten.