Sponsor

2e Cursus Superschaak
een nieuwe uitdaging

 


IM Jop Delemarre

 

 

IM Jop Delemarre geeft de tweede trainingscursus Superschaak

De eerste trainingscursus Superschaak door IM Jop Delemarre in het LCPL was met 18 deelnemers een zeer geslaagd evenement, dat iedereen uitstekend is bevallen. Daarom is besloten tot een vervolg. Deze tweede cursus zal worden besloten met een informeel oefentoernooitje: een mooie voorbereiding op het NK Superchess dat een week later wordt gehouden. We beginnen nu om 18:30 uur.

Heeft u de eerste cursus gemist? Geen bezwaar: de cursus wordt zo individueel gegeven, dat de enige voorwaarde is dat u (redelijk) kunt schaken.

Gegevens van de tweede cursus Superschaak

Datum:

Zaterdag 21 januari 2006

Tijd:

18:30 - 21:00 uur

Plaats:

LCPL, Rooseveltstraat 4C, 2321 BM Leiden

Donkerrood gebouw, ingang vooraan links, op nummer 4, direct naast de brandweer

Cursusgeld:

Gratis

Inschrijving:

Via email of
bij de initiator en coördinator Superschaak, Henk van Haeringen, tel./fax: 015 369 6579

Geef u a.u.b. zo snel mogelijk op, in verband met de beperkte ruimte!

De trainer

IM Jop Delemarre (KNSB-trainer C, traint onder anderen spelers en speelsters van Jong Oranje) is een bekende en ervaren schaaktrainer die al vele schakers naar hoge(re) schaakniveaus heeft gebracht. Delemarre maakt bij zijn trainingen gebruik van – onder meer – de didactische methoden en principes die zo succesvol zijn gebleken in de bekende stappenmethode van Cor van Wijgerden en Rob Brunia. Voor meer informatie zie www.schaaktrainer.nl .


De cursus

In deze cursus worden de volgende vier superschaakstukken behandeld:

Dit zijn de stukken die worden gebruikt bij het 3e Open NK Superschaak dat wordt gehouden op zaterdag 28 januari 2006 in Wijk aan Zee als onderdeel van het wereldberoemde Corus Chess Tournament. Deze cursus is dus een uitstekende voorbereiding op het Nederlands kampioenschap Superschaak.

De bovenvermelde vier superschaakstukken bewegen net zo als gewone schaakstukken. Het verschil met gewoon schaak is daarom maar klein en de stap van schaak naar Superschaak is dan ook heel gemakkelijk te maken. Iedereen die (redelijk) kan schaken is welkom.

De cursus Superschaak geeft meer inzicht in algemene schaakprincipes, zodat ook het niveau van het gewone schaken verbetert. Deze cursus kan dan ook elke schaker worden aanbevolen.

De sponsor LCPL

Het Leids Cytologisch en Pathologisch Laboratorium werd meer dan 30 jaar geleden opgericht door de pathologe mevrouw dr. Mathilde E. Boon. Zij was en is de directeur en eigenaresse van dit bedrijf. Het is zeer verheugend dat dr. Boon bereid is gevonden deze cursus Superschaak te sponsoren.

Het LCPL is gespecialiseerd in - onder meer - het onderzoeken van cervixuitstrijkjes die door huisartsen (ca. 1000) vanuit geheel Nederland worden ingestuurd. Dit onderzoek wordt verricht met ondersteuning van digitale beeldverwerking en met toepassing van neurale-netwerktechnieken. Op dit gebied is het LCPL de marktleider in Nederland. Voor meer informatie zie www.lcpl.nl .

Tenslotte, waarom deze sponsor? Het verbindende motto is: "Logisch denken helpt, ook in de gezondheidszorg".